Nieuws

Hier vindt u het nieuws over DjustConnect zelf, gelinkte projecten, nieuwe toepassingen en events die ILVO zelf verspreidt en interessante artikels  die verschenen zijn in de media.

Voor de klimaatscan die ontwikkeld wordt in het Klimrek-project, is allerhande data nodig. Daarom wordt nu bekeken welke gegevens via het datadeelplatform DjustConnect kunnen opgevraagd en ingelezen worden. Landbouwleven schreef er een artikel over.

In Smart Farming of precisielandbouw is de ‘schaalkleinte’ van onze Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven een belangrijk aandachtspunt. “Het is daarom van belang om ons collectief goed te organiseren en om slimme ondersteuning te geven, zodat een groot digitaal platform (zoals DjustConnect) ontstaat”, zegt Vlaams minister Hilde Crevits.

De laatste tijd hoor je steeds vaker de term “data-economie”. Een economie waarin data cruciaal staan om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, meer klanten te bereiken, extra markten te betreden of klanten nog beter te services. 

Het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het bereiken van meer klanten, betreden van extra markten, betere service voor klanten, … het zijn maar enkele van de kansen die de data-economie u biedt.