Over(K)eten: Ondersteuning bij uw digitale samenwerkingen doorheen uw keten

10.03.2022

Een full house met zowel echte als digitale enthousiastelingen voor het Over(K)eten event van CHAIN over succesvol datadelen in de agrovoedingsector in samenwerking met ILVO, Workitects, Flanders'FOOD en Alimento Group en met de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) Vlaanderen.

Over(K)eten

Op 10 maart 2022 mocht Over(K)eten, het inspiratie-event van het CHAIN-project, live doorgaan en daar hebben wij met z'n allen van genoten!

Frank De Craecker (Workitects) bracht de uitdagingen en noden van digitaal samenwerken in kaart. Voor deze uitdagingen willen ILVO, Flanders’ FOOD, Workitects en Alimento een oplossing zoeken met het ESF-project CHAIN. Het project werd helder toegelicht door Anneleen De Visscher (ILVO).

De panelleden, Kristine Piccart (Cow Coach), Du Nguyen (NDUX) en Koen Uyttenhove (ODYC) deelden hun ervaringen in dit topic. Achteraf kon het gesprek verdergezet worden tijdens het netwerkmoment.

Een warme dankjewel aan alle sprekers, panelleden, aanwezigen (zowel fysiek als online), het organisatieteam en de onderzoekspartners en ESF om dit mogelijk te maken.

Data veilig, efficiënt en juridisch ondersteund delen doorheen de keten kan via het datadeelplatform DjustConnect en de voordelen hiervan zijn al bekend. Maar hoe organiseer je bij het delen van data de samenwerking over de bedrijven heen, zodat de digitale transformatie voor elke partner succesvol verloopt en ook de individuele werknemer zich geholpen en ondersteund voelt? ILVO, Flanders’ FOOD, Workitects en Alimento zoeken hierop antwoorden met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF-Vlaanderen) in het nieuwe project CHAIN, Connecting Humans in the Agrifood INdustry.

Oproep: hou CHAIN in de gaten, of participeer

Het actieonderzoek CHAIN belooft nuttige resultaten: Aan de hand van de uitgewerkte begeleidingstrajecten en een uitgebreide feedbackloop komt er een inspiratiebrochure en draaiboek om bedrijven warm te maken voor datadelen mét een aangepaste begeleiding. Deze handige tools zullen door alle sectoren van de agrovoedingssector aangewend kunnen worden.

Indien u meer uitleg wil over dit CHAIN-project of bij interesse om hieraan deel te nemen en werkbaar werk voor uw werknemers te prioriteren, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Contact ILVO:

Stephanie Van Weyenberg, ILVO promotor ESF-project CHAIN
+32 9 272 28 18
Stephanie.VanWeyenberg@ilvo.vlaanderen.be

Contact Flanders' FOOD:

Karl Boumans, Flanders' FOOD partner ESF-project CHAIN
+32 477 52 71 38
Karl.Boumans@flandersfood.com

Contact Workitects:

Lieven Eeckelaert, Workitects partner ESF-project CHAIN
+32 476 96 16 99
Lieven.Eeckelaert@workitects.be

CHAIN aftermovie

Video