DjustConnect maakt data delen veilig en efficiënt, met respect voor boer en tuinder

Wij zorgen ervoor dat iedereen in de agrovoedingsketen op de correcte manier toegang krijgt tot de beschikbare data. Door slimme toepassingen te voeden met data wordt administratie eenvoudiger en worden adviestools beter.

Ontdek de beschikbare data in onze ConnectShop

Voor wie?

Iedereen die wil bijdragen aan een innovatieve landbouw door datadelen met respect voor de boer, is welkom bij DjustConnect.

icon

LAND- EN TUINBOUWERS

Naast landbouwproducten produceer je nu al veel data. Behoud de controle via DjustConnect. Jij kiest wie je data inkijkt.

 • Jij bepaalt wie toegang krijgt tot je data.
 • Op je persoonlijke dashboard behoud je het overzicht.
 • Je kan je op elk moment bedenken en een toestemming weer intrekken.
 • Datadelen zorgt voor slimmere adviestools en administratieve vereenvoudiging.
icon

DATA-AANBIEDERS

Je hebt informatie ter beschikking waar ook anderen in de agrovoedingssector mee aan de slag willen. Stel ze beschikbaar via DjustConnect.

 • Wij maken jouw API's beschikbaar in onze ConnectShop.
 • Je bereikt meer potentiële klanten.
 • Jij beslist met wie je deelt, de boer beslist of de transactie doorgaat.
 • Alle transacties zijn juridisch afgedekt en vervangen je individuele contracten met boeren én datagebruikers.
icon

DATA-AFNEMERS

Je zoekt data om je producten en diensten te verbeteren. Registreer je toepassing op DjustConnect.

 • DjustConnect is het centrale punt voor al je dataconnecties.

 • Vraag in een klik toestemming van boer en data-aanbieder.

 • Na akkoord heb je toegang tot data uit de agrovoedingssector.

 • Dankzij de gedeelde data kan je je producten en diensten uitbreiden en aantrekkelijker maken.

In de praktijk

Administratie is een gedoe. Datadelen via DjustConnect maakt het voor de 23.000 Vlaamse land- en tuinbouwers een pak eenvoudiger.

 1. Data is maar al te vaak een onopgemerkt bijproduct in de landbouw. Terwijl net die data het leven van de landbouwer een stuk gemakkelijker kan maken.
 2. Steeds meer digitale tools trekken automatisch data binnen, àls de boer dit wil. Daardoor resulteert het digitaal delen van data o.a. in slimmer landbouwadvies, deels geautomatiseerde boekhouding en zelfs vlot lopende audits en keuringen.
 3. Die data is én blijft altijd eigendom van de boer. Via een helder overzicht kan hij z’n toestemming eenvoudig aan- of afvinken. DjustConnect voorziet ook de nodige inzichten over wat er precies met die data gebeurt.

Kijk welk verschil DjustConnect maakt voor de Klimrek klimaatscans.

"Een extra voordeel in het automatisch datadelen zit volgens mij in de tijdswinst die kan bekomen worden voor de landbouwer”

Patrick Meulemeester
Klimaatconsulent Klimrek project, Boerenbond

"Datadelen wordt ongelooflijk belangrijk in de toekomst. We weten allemaal dat de voorwaarden van de Green Deal ongelooflijk ambitieus zijn. Om die samen te kunnen halen, zal het nodig zijn om aan slimme landbouw te doen en op een veel duurzamere manier te werken."

Stefan Top
Managing Director AVR

“De eerste IKM-audit die we voorbereidden met IKM-NET is heel vlot verlopen. Facturen uploaden en via mail versturen, maar ook de documenten die automatisch in de checklist kwamen door DjustConnect, het lukte allemaal goed. Ook voor de controleur was het de eerste keer, en hij vond het een interessante tool.”

ELSY CLAEYS
Melkveehoudster

"We beseffen dat we met Klimrek heel veel data vragen en soms ook gevoelige data. Vandaar dat wij met DjustConnect werken.”

Anne-Sophie Sacre
hoofdonderzoeker Klimrek project, ILVO

“Het kan wel interessant zijn dat als ze veevoederfacturen nodig hebben, dat we op één algemeen platform kunnen werken.”

Geert Vandenbussche
Landbouwer

"Via DjustConnect hebben wij één eenvoudig entry-point naar een veelheid van databronnen.”

Jurgen Decloedt
WatchITgrow / VITO

"Via DjustConnect zijn we eigenlijk in staat om alle data te centraliseren op één platform. Waarbij de melkveehouder zelf aan het stuur zit en gaat bepalen welke data er al dan niet mag doorstromen."

Tom Schiettecat
Director Milk & Farms Milcobel

Heb je een vraag?

Wil je samenwerken of wil je beter begrijpen wat DjustConnect voor je kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen.