WatchITgrow eerste toepassing in de aardappelsector die gaat voor correct en transparant datadelen via DjustConnect

01.12.2021

Aardappeltelers kunnen vanaf nu nog gemakkelijker en veiliger hun gewassen monitoren met WatchITgrow. Daarvoor gaat VITO Remote Sensing samenwerken met ILVO en het datadeelplatform DjustConnect. Net als andere landbouwers die zich registreren op DjustConnect, krijgen de telers toegang tot een persoonlijk dashboard waarop ze het delen van hun gegevens kunnen goed- of afkeuren. Stephanie Van Weyenberg (ILVO): "ILVO, DjustConnect en VITO Remote Sensing zetten hiermee een grote stap richting een meer efficiënte en duurzame, ‘datagedreven’ landbouw".

WatchITgrow: jouw oogsten duurzaam verbeteren

WatchITgrow is een gekend platform in de aardappelsector dat telers toegang geeft tot uitgebreide informatie over de groei en gezondheid van hun gewassen. Gebruikers kunnen op eenvoudige wijze relevante gegevens uit bv. een bodemscan of oogstmachine op het platform bijhouden en eventueel uitwisselen met hun afnemers of adviseurs. Jurgen Decloedt (VITO Remote Sensing): “Dit uitwisselen gaat vanaf nu eenvoudiger via het centrale datadeelplatform DjustConnect. Door op een veilige en gestructureerde manier data te delen zullen telers steeds meer met data onderbouwd advies terugkrijgen en bijvoorbeeld ook objectief kunnen aantonen hoeveel CO2 ze capteren in de bodem om duurzamer te telen.”

DjustConnects eerste toepassing in de aardappelsector

DjustConnect laat telers toe om de toegang tot hun bedrijfsgegevens bewust te beheren zonder een hoop administratie. Dit levert hen niet alleen meer controle op, maar ook een goed overzicht van wie vandaag toegang heeft tot die bedrijfsgegevens en waarom. Is de toegang niet langer nodig, dan kan de toestemming met 1 klik ook weer ingetrokken worden. DjustConnect maakt het ook mogelijk om digitale toepassingen onderling te connecteren met als resultaat nog beter, gepersonaliseerd advies én minder administratieve handelingen.

De samenwerking werd aangekondigd op de aardappelbeurs Interpom in november. WatchITgrow is daarmee de eerste werkende toepassing op DjustConnect in de aardappelsector.

Vragen? Contacteer ons!

DjustConnect:

Stephanie Van Weyenberg (ILVO)

Stephanie.VanWeyenberg@ilvo.vlaanderen.be

WatchITgrow:

Jurgen Decloedt (VITO)

Jurgen.Decloedt@vito.be