DJUSTCONNECT 1ste gebruik uitgelegd in 6 stappen
 1. Ga bij uw 1ste bezoek via Google Chrome naar: https://portal.djustconnect.be en kies de rechter optie: "Uw 1ste bezoek? Registreer als Landbouwer of Landbouwonderneming".
 2. Vul uw e-mailadres in. U ontvangt nu een e-mail met link om de registratie te voltooien.
  Hou itsme of uw identiteitskaart, kaartlezer en pincode bij de hand.
  Geen e-mail ontvangen? Kijk ook eens bij de ongewenste post of neem contact op met info@djustconnect.be.
 3. Kies de optie eID en aangesloten kaartlezer, itsme of andere beveiligingsleutels en volg de instructies.

 4. Kies de optie "een onderneming of organisatie".

 5. U kan aan de slag om uw data-aanvragen te beheren.

 6. U bent nu geregistreerd, vanaf nu kan u zich rechtstreeks aanmelden via het inlogportaal van DjustConnect, door de linkeroptie te kiezen.

Aanmelden bij DjustConnect doet u met uw eID (elektronische identiteitskaart) of via de mobiele app itsme®.

Dit heeft u nodig:

 • uw identiteitskaart
 • uw pincode bestaande uit 4 cijfers
 • de juiste software om eID te gebruiken. Gebruikt u uw identiteitskaart ook om aan te melden bij andere diensten (vb. e-loket, tax on web), dan heeft u deze software waarschijnlijk al op uw pc geïnstalleerd. Nog niet het geval, dan kan u de software gratis downloaden ‘eID Software(opent in nieuw venster).
 • een aparte kaartlezer of een kaartlezer ingebouwd in uw computer of toetsenbord

Zo kan u aanmelden met eID:

 • sluit de kaartlezer indien nodig aan op uw pc of laptop
 • kies de optie: “eID en aangesloten kaartlezer”
 • klik op “ga verder” en selecteer een certificaat
 • geef uw pincode van uw identiteitskaart
 • als u nu kan kiezen tussen 2 opties, nl. “uw naam” EN “een onderneming of organisatie”, kies dan “een onderneming of organisatie”
 • u bent nu aangemeld bij DjustConnect
Zo kan u registreren bij itsme:
 • U download de itsme app via de Play Store (Android) of App Store (IPhone).
 • U activeert uw account door de instructies via https://www.itsme.be/get-started te volgen. Enkel deze eerste keer moet je je identiteitskaart of bankkaart en bijhorende lezer gebruiken. Erna heeft u enkel uw telefoon en pincode nodig.
 • U kan vanaf nu itsme gebruiken, ook voor vele andere toepassingen zoals Tax-on-Web, mijn burgerprofiel, mijn gezondheid, doccle en myebox.

U kan ook kiezen om aan te melden met beveiligingscode met mobiele app en beveiligingscode via SMS.

Ja, u kan ook aanmelden met itsme, met een beveiligingscode met mobiele app en met een beveiligingscode via SMS.

Als (mede)zaakvoerder kan u andere personen toegang geven tot uw DjustConnect. Hiervoor klikt u in het DjustConnect portaal op de link ‘Gebruikers’. Hierbij krijgt u een overzicht van wie reeds toegang heeft tot uw DjustConnect. Onderaan staat de knop ‘Gebruiker uitnodigen’, die u vraagt het e-mailadres van de betreffende persoon in te geven. Deze persoon zal een e-mail krijgen met een vraag tot registratie.

Uw bedrijfsspecifieke DjustConnect is toegankelijk voor:

 • uzelf
 • personen die u machtiging heeft gegeven via het DjustConnect portaal
Bedrijven, labo’s, controle instanties hebben geen toegang tot uw gegevens.

Eens u volledig bent geregistreerd, kan u uw data-aanvragen beheren. U kan de data-aanvragen steeds aanpassen door in te loggen. Op dit moment kan u dit reeds voor IKM-net doen. Er zullen nog meer applicaties die gebruik maken van DjustConnect gelanceerd worden. Op dat moment zal u nieuwe datakaartjes zien voor de andere applicaties en telkens uw data-aanvragen kunnen beheren. Om de data-aanvragen te beheren, klikt u in het data-kaartje op ‘Overzicht’, om een detailoverzicht te zien van de gevraagde databronnen.

Er zijn reeds vier databronnen die u automatisch kan ophalen voor uw IKM-audit. U kan voor elk van deze databronnen toestemming geven om de data te delen, in de kolom ‘Acties’. U ziet bij ‘Status’ een vinkje verschijnen wanneer u goedkeuring heeft gegeven. Deze data wordt dan doorgestuurd naar de applicatie, in dit geval IKM-net, en komt vanzelf in de voorbereiding van uw audit terecht.

DjustConnect is het deelplatform om data geavanceerd te delen in de Vlaamse agrovoedingsketen. Er is heel veel data beschikbaar, zowel bij de landbouwers als bij andere instanties, zoals bv. melkafnemers, voedingsleveranciers en keuringsorganisaties (data providers). Andere organisaties hebben deze data nodig, zoals lastenboeken, boekhoudpakketten en optimalisatie applicaties (data users). Tot nu toe verloopt veel van deze data deling op basis van op papier of impliciet verleende toestemmingen. DjustConnect maakt het mogelijk om deze data automatisch op te halen bij de data providers en ter beschikking te stellen bij de data users, indien u als landbouwer hiervoor goedkeuring geeft. DjustConnect zorgt hierbij voor de juiste verbindingen tussen al deze spelers. De bedoeling is dat hier verschillende applicaties (toepassingen) op draaien. De eerste testapplicatie is gelanceerd eind februari 2020: IKM-NET.

IKM-NET is de eerste applicatie van DjustConnect. Met IKM-NET is het mogelijk om de jaarlijkse audit voor lastenboek van IKM, de Integrale Kwaliteitszorg Melk, voor te bereiden. Indien u daarvoor de toestemming geeft, vloeit data automatisch door van bij de bron naar uw IKM overzicht.