Trefdag Digitaal Vlaanderen

22.09.2022

Digitaal Vlaanderen organiseert terug de Trefdag Digitaal Vlaanderen. Het govtech-evenement van het jaar gaat door in Flanders Expo (Gent).

Centraal staat dit jaar het thema "de kracht van digitale ecosystemen": hoe kunnen digitale ecosystemen de samenleving van morgen verbeteren en slimmer maken?

De kracht van digitale ecosystemen

Vandaag moet onze samenleving steeds sneller en inventiever reageren op nieuwe uitdagingen en crisissen, of het nu een gezondheidscrisis betreft, de energieshift of een crisis van geopolitieke aard. Overheden, bedrijven en burgers dienen hoe langer hoe meer wendbaar en weerbaar te worden. Dat is het centrale thema voor de Trefdag Digitaal Vlaanderen van 2022: hoe kunnen we als samenleving door middel van de juiste digitale transformatie ons meer wendbaar en weerbaar maken voor morgen?

We verkennen hoe digitale ecosystemen een beter antwoord kunnen zijn op een crisis. Kunnen we burgers, bedrijven en andere overheden met de juiste digitale diensten bij die transformatie ondersteunen en hen actief betrekken? Hoe zorgen we voor optimale werking en beveiliging van onze platformeconomie? We kijken naar de toegevoegde waarde van nieuwe technologische mogelijkheden. En hoe kijkt de Vlaamse KMO naar de kansen die digitale transformatie biedt, en wat gebeurt er in de praktijk?

Digitaal Vlaanderen nodigt u graag uit om tijdens de Trefdag samen met experten uit technologiewereld, de overheden, de bedrijven en de onderzoekinstellingen mee te discussiĆ«ren, te inspireren en geĆÆnspireerd te worden.

DjustConnect op de trefdag

Vorig jaar won DjustConnect de hackaton georganiseerd door Microsoft en Digitaal Vlaanderen, in het kader van de Trefdag.

In 2022 vind je DjustConnect samen met VITO terug op een stand. Welkom om meer info te krijgen en connecties te leggen.