OpsDrone workshop: Combineren van databronnen

26.10.2023

Beschik je over dronedata of ben je net vragende partij naar die data? Noteer dan met stip 26 oktober 2023 in je agenda! Samen met de aanbieders en vragers naar dronedata, willen we tijdens de workshop Opsdrone dieper ingaan hoe data tussen beide groepen correct en efficiënt gedeeld moet worden.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Ben je actief

  • in de dronesector?
    Als dronepiloten, ontwikkelaar van hard- en software of gerelateerd? M.a.w. kan jouw bedrijf dronedata aanbieden?
  • in de agrovoedingssector?
    Als machinebouwer, loonwerker, agroconsultant, agro-verzekeraars, of aanverwante? Ben je m.a.w. vragende partij naar dronedata?

Inhoud van de workshop OpsDrone

  1. De uitdaging: delen en integreren van data in de keten

Om succesvol de overstap te maken van conventionele landbouw naar precisielandbouw, moeten datastromen van sensoren en camera’s in de gehele keten gebruikt kunnen worden. Op dit moment zijn sensormetingen (bv. dronedata) in de agrofoodsector beperkt tot slecht een gedeelte van deze keten.

De grote dataformaten, de wetgeving rond privacy, gegevensbescherming en complexiteit van artificiële intelligentie algoritmen behoren tot de belangrijkste uitdagingen voor het gebruik van dronebeelden in de agro- en voedingsindustrie. Bijkomend wordt deze data best geïntegreerd met andere digitale data van sensoren (GPS-, satelliet-, bodem-, gewas- en weersensoren) en laboanalyses en kaarten om het zo intelligent mogelijke aan bedrijfsbeheer te doen.

2. Visie en mogelijke oplossingen

De partners van het OpsDrone project en bedrijven die reeds actief bezig zijn in de digitale revolutie van de agrofoodsector, komen tijdens deze workshop hun visie en oplossingen rond deze uitdagingen presenteren op deze workshop.

De cases die aan bod zullen komen zijn:

  • het succesvol ontwikkelen van taakkaarten voor precisie behandeling van gewassen (gewasbeschermingsmiddelen, irrigatie en meststoffen) en
  • het in kaart brengen van gewasschade binnen het kader van de brede weersverzekering.

Interesse?

Hou dan alvast 26 oktober in de voormiddag vrij in je agenda.

Praktisch

De workshop gaat door op donderdag 26 oktober van 9 tot 13u.

Burgemeester van Gansberghelaan 115, 9820 Merelbeke (Grote zaal A).

Meer info

Sebastiaan Verbesselt, onderzoeker ILVO
sebastiaan.verbesselt@ilvo.vlaanderen.be, +32 9 2722814

Deze workshop kadert binnen het OpsDrone project. Organisatie samen met DjustConnect.