ILVO melkveecafé met Control én DjustConnect

28.05.2024

Op dinsdag 28 mei organiseert ILVO haar eigen pop-up zomerbar: het Melkvee Café!

Dé plaats voor iedereen actief in de melkveehouderij om doelgericht en efficiënt kennis te vergaren over de hete hangijzers in de melkveehouderij.

Naast een hapje en drankje wordt immers ook de geest van de bezoekers gespijsd!

Control en DjustConnect mogen en zullen niet ontbreken op dit menu.

Wat is Control?

Control zorgt als organisatie voor het opleiden en evalueren van technici die de melkinstallaties, melkrobots en koeltanks jaarlijks keuren en onderhouden.

Control-gecertificeerde technini mogen hierdoor een meet- en adviesrapport (MAR) afleveren als bewijs dat de melkmachine goed is afgesteld en de koeltank correct werk. Dit meet- en adviesrapport moet je als melkveehouder voorleggen bij de IKM-audit.

Wat mag je verwachten?

In een praktische sessie leggen we je uit wat het doel is van Control en dit MAR, wat je er kan uit aflezen en in welke situaties je een nieuw MAR nodig hebt.

We demonstreren ook hoe je de geldigheid van het MAR van jouw melkveebedrijf kan checken en de rapporten kan bekijken. Snel, eenvoudig en super handig als je een hercontrole moet inplannen bij jouw melkmachine technicus of jouw IKM-audit eraan komt.

Verder krijg je ook antwoorden op vragen als

  • Wat is DjustConnect?
  • Hoe zorgt het voor minder administratie?
  • En vooral welke mogelijkheden zijn er voor jouw melkveebedrijf, vandaag en in de toekomst?

Of je DjustConnect al met interesse volgt of dit de eerste keer is dat je ervan hoort, deze sessie heeft voor iedereen wat te bieden.

Meer info?

Contacteer Control via info@milcontrol.be.

Deze tool werd gerealiseerd binnen het project Digislim boeren. Binnen dit project dagen de projectpartners ILVO, Ferm en Odisee Gent met de steun van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij studenten van landbouw- en IT-richtingen uit om oplossingen op maat van landbouwers te ontwikkelen.