[COMING SOON] Data delen organiseren: wat, waarom en hoe?

16.10.2023

Bedrijven - ook deze in onze agrovoedingsketen - digitaliseren meer en meer en stappen vervolgens in trajecten om hun digitale data beter in te zetten door ze te delen. Dat gebeurt zowel binnen een bedrijf als daarbuiten doorheen een keten met verschillende ketenpartners. Maar welke impact heeft de hier bijhorende reorganisatie op de werkbaarheid voor werknemers?

Met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) gingen ILVO, Flanders' FOOD, Workitects en Alimento aan de slag om struikelblokken rond digitalisatie en datadelen bij werknemers te identificeren, aan te pakken en te documenteren in een draaiboek dat binnenkort beschikbaar gemaakt wordt zodat ook jij en jouw bedrijf datadelen kunnen organiseren met oog voor werkbaar werk!

Kom meer te weten over CHAIN

Met het CHAIN-project focussen we op bedrijven in de agrovoedingsketen die digitale data beter willen inzetten door ze te delen met ketenpartners. Technologisch is datadelen haalbaar, maar het organisatorisch luik en de impact op werkbaarheid is nog onderbelicht. CHAIN connecteert bedrijven, maar vooral mensen: Connecting Humans in the Agrifood INdustry.