Klimaatscan sneller door DjustConnect?

10.06.2021

Voor de klimaatscan die ontwikkeld wordt in het Klimrek-project, is allerhande data nodig. Daarom wordt nu bekeken welke gegevens via het datadeelplatform DjustConnect kunnen opgevraagd en ingelezen worden. Landbouwleven schreef er een artikel over.

klimrek

In het Klimrekproject gaan het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en voedingsonderzoek (ILVO), Innovatiesteunpunt van Boerenbond en VITO op zoek naar een gepast klimaattraject voor melkveehouders, varkenshouders en akkerbouwers met aardappelen in het teeltplan. Een klimaatconsulent gaat langs op het bedrijf en gaat via een gerichte klimaatscan en klimaatkoers na hoe de landbouwer kan overstappen naar een meer klimaatvriendelijke en klimaatrobuuste bedrijfsvoering. Ook met het gemak voor de landbouwer en de economische haalbaarheid van de maatregelen houdt het project rekening.

Voor de klimaatscan zijn allerhande data nodig, die nu handmatig worden verzameld, wat een hoop werk is. Daarom wordt nu bekeken welke gegevens via het datadeelplatform DjustConnect kunnen opgevraagd en ingelezen worden.