Nieuws

Hier vindt u het nieuws over DjustConnect zelf, gelinkte projecten, nieuwe toepassingen en events die ILVO zelf verspreidt en interessante artikels  die verschenen zijn in de media.

Events

Buitenwandeling: Voeten op de grond, hoofd in A.I

DjustConnect de data-motor achter AI? U ontdekt dit en veel meer op dit event. Eindelijk eens géén webinar, maar ILVO laat jullie letterlijk de voeten op de grond zetten in een fysieke DEMO & DIALOOG BELEVING ter plaatse in ILVO – Merelbeke! Deze demo's en dialogen zullen draaien rond verschillende topics van A.I. binnen de landbouw, van bestaande tot toekomstige realisaties.

Webinarreeks: We produceren voeding...en DATA!

Is de data-economie welkom - en nuttig - in de agrovoedingssector?

In 4 lunch-sessies praten we u bij over de belangrijkste aspecten van de data-economie, laagdrempelig en gericht op de praktijk. Klik verder voor meer info. 

Artikels

De data-economie in de agrovoeding: hoe kan ik een verdienmodel opbouwen voor datadelen?

Het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het bereiken van meer klanten, betreden van extra markten, betere service voor klanten, … het zijn maar enkele van de kansen die de data-economie u biedt. Een grotendeels nieuwe tak van de economie dus voor de agrovoedingssector, met data als sleutel tot versnelde innovatie en nieuwe verdienmodellen. Maar hoe zien die nieuwe verdienmodellen eruit? En hoe zorg je dat je digitale strategie ook iets opbrengt?

De data-economie in de agrovoeding: hoe kan ik meer uit (mijn) data halen?

De laatste tijd hoor je steeds vaker de term “data-economie”. Een economie waarin data cruciaal staan om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, meer klanten te bereiken, extra markten te betreden of klanten nog beter te services. Data als sleutel dus tot versnelde innovatie en nieuwe verdienmodellen. Maar is dat ook zo voor de agrovoedingssector? Wat betekent dit voor onze economie, en hoe kan je er als bedrijf op inspelen?

Minister Crevits bekrachtigt het belang van DjustConnect in landbouwleven

In Smart Farming of precisielandbouw is de ‘schaalkleinte’ van onze Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven een belangrijk aandachtspunt. “Het is daarom van belang om ons collectief goed te organiseren en om slimme ondersteuning te geven, zodat een groot digitaal platform (zoals DjustConnect) ontstaat”, zegt Vlaams minister Hilde Crevits.